Nieuws_3

15 februari 2024

februari 2024; vrije opdracht
december 2023; mist

Voor de foto van de maand februari mag je zelf het onderwerp kiezen. Dit levert een interessante mix van foto’s op.

7 december 2023

 

De opdracht voor de maand december was Mist. Mist, een grijze wereld vol mysterie op de foto zetten is een uitdaging. Cor Tonkens heeft er iets heel bijzonders van gemaakt en was dan ook met het hoogste puntenaantal de winnaar van deze opdracht.

 

Een koker met kleurpotloden en de opdracht een foto met minimaal één potlood te maken. Wat een uitdagende opdracht….en wat een creativiteit. Gisteravond hebben we tijdens de opkomst samen de resultaten bekeken.  

16 november 2023

 

november 2023; oud

Wat is oud? Met dit thema gingen we aan de slag….en het blijkt voor veel interpretaties te zorgen. Een interessant thema voor de foto van de maand november dus. Het leverde 17 inzendingen op. Carla Tijssen scoorde de meeste punten met bovenstaande foto. Met een klik op de foto zijn alle inzendingen te bekijken.

5 oktober 2023

In het kader van Dag van de stilte op 29 oktober 2023 wordt in “De Kluntjespot” in Haarlo een foto-expositie georganiseerd met als thema: “Beleef stilte in de natuur”. De organisatoren hebben aan fotoclub Berkelland gevraagd foto’s beschikbaar te stellen. Leden van onze club hebben enthousiast gereageerd en zijn begonnen met de voorbereidingen voor deze expositie, die van 6 oktober tot en met 29 oktober te bezoeken zal zijn. De toegang is gratis. Link naar dag van de stilte :   https://dagvandestilte.nl Meer informatie over onze expositie? Klik dan op onderstaande link. Fototentoonstelling Beleef Stilte in de Natuur  

12 oktober 2023

De opdracht voor de foto van de maand oktober was ‘Glas”. Wederom werden er prachtige foto’s gemaakt door onze leden. Er waren in totaal 15 inzendingen. De meeste punten werden toegekend aan de mooie foto van Renee Dekkers.

oktober 2023; glas

14 september 2023

Er werden maar liefst 19 – leukste vakantiefoto’s – ingezonden voor de foto van de maand september. De foto’s laten zien hoe iedereen, op zijn eigen manier, een leuk vakantiemoment ervaart. De meeste punten gingen naar de foto van Jeannette Arend.

23 augustus 2023

Aan de – vrije opdracht-  van de maand augustus werd door 16 fotografen gehoor gegeven. Uiteenlopende onderwerpen kwamen aan de orde, met mooie resultaten. De foto, gemaakt door Jeannette Arend, kreeg de meeste punten toegekend.

augustus 2023; vrije opdracht

 

24 augustus 2023

Gisteren zijn de foto’s gepresenteerd die 28 juni jl. tijdens de excursie naar de Laarberg in Groenlo gemaakt zijn. De overeenkomsten en verschillen van de foto’s van diverse bloemsoorten zijn besproken. Eén van de opvallende zaken is hoe groot de invloed van de achtergrond van het object op de foto is.

28 juni 2023

Vanavond gaan we macro foto’s maken in Groenlo. Hierboven vind je een impressie van de excursie (klik op de foto). In augustus zullen de resultaten op de website verschijnen

11 juni 2023

Het thema van de maand juni is “Mens op straat”. 11 Inzendingen, die we afgelopen woensdag uitgebreid met elkaar besproken hebben. Deze foto, waarop de relatie tussen mens en dier mooi tot uitdrukking komt en de meeste punten kreeg, is gemaakt door Ton Takken.

 

2 maart 2023

“Vrije opdracht” als thema voor de maand maart leverde 18 interessante foto’s op! Na intensieve beoordeling in 4 groepen van de uitgeprinte foto’s is Judith ten Hietbrink – met deze vrolijke foto  – winnaar geworden.

7 februari 2023

17 Inzendingen voor het thema van de maand februari  – grillige vormen in de natuur – In het winterseizoen laten deze vormen zich van hun beste kant zien. De foto van Carla Tijssen werd verkozen tot foto van de maand.

9 januari 2023 Het thema van de maand januari 2023 is, zoals elk jaar, “de mooiste foto van het jaar 2022”. Het levert dit jaar een zeer gevarieerde bloemlezing van foto’s op, zoals je in onderstaand album kunt zien. Corr Tetteroo sleepte de meeste punten binnen met een sfeervolle foto aan zee.