Nieuws

2 maart 2023

“Vrije opdracht” als thema voor de maand maart leverde 18 interessante foto’s op! Na intensieve beoordeling in 4 groepen van de uitgeprinte foto’s is Judith ten Hietbrink – met deze vrolijke foto  – winnaar geworden.

7 februari 2023

17 Inzendingen voor het thema van de maand februari  – grillige vormen in de natuur – In het winterseizoen laten deze vormen zich van hun beste kant zien. De foto van Carla Tijssen werd verkozen tot foto van de maand.

 

9 januari 2023

Het thema van de maand januari 2023 is, zoals elk jaar, “de mooiste foto van het jaar 2022”. Het levert dit jaar een zeer gevarieerde bloemlezing van foto’s op, zoals je in onderstaand album kunt zien. Corr Tetteroo sleepte de meeste punten binnen met een sfeervolle foto aan zee.

17 december 2022

De laatste foto van de maand dit jaar heeft als thema “Abstract”.  De foto van Jeannette Arends werd verkozen tot de foto van de maand december. Om alle inzendingen te bekijken: Klik op de foto.

27 november 2022

Dit jaar hebben we we allemaal een foto gemaakt met een rode paraplu in de hoofdrol. Het resultaat hiervan kun je hieronder bekijken.

3 november 2022

Het thema van de foto van de maand november is humor. Tijdens de bespreking gisteravond waren alle aanwezigen het met elkaar eens: Humor is absoluut een moeilijk thema om te verbeelden. En wat is humor eigenlijk? Een foto die je doet glimlachen, een fot0 die het onderwerp in een ander kader plaatst dan normaal, geënsceneerd of toevallig tegengekomen? De onderstaande foto van Nell van Rijsdam is na uitvoerige beschouwingen uitgeroepen tot Foto van de maand. Als je op de foto klikt krijg je presentatie van alle ingezonden foto’s.

30 augustus 2022

Tijdens de laatste maandelijkse bijeenkomst hebben we de vlindertuin van de Leo Stichting bezocht om met elkaar te oefenen. De opdracht was om macro foto’s te maken. Een aantal leden heeft foto’s ingestuurd. Zie hieronder het resultaat.

 

19 augustus 2022

Het thema van de Foto van de Maand augustus was “Balans”.  Bovenstaande foto van Gerdi Oonk werd verkozen tot foto van de maand. Als je op de foto klikt kun je zien hoe verschillend met dit thema omgegaan is!

17 augustus 2022

Onder de titel “Vorm en kleur” vinden jullie een nieuw ledenalbum. Inzender is Herman Dekker.

27 juli 2022

In maart 2022 heeft natuurfotograaf Jan Dolfing ons geïnspireerd met zijn presentatie “De groene waaier”,  (https://www.degroenewaaier.nl/)

Daarna zijn een aantal van onze leden samen met hem op excursie geweest naar Landgoed Lankheet heel vroeg in de morgen. Zie hieronder een aantal foto’s van deze excursie.

 

7 juli 2022

Deze maand houden we ons bezig met Food, een heel andere tak van sport. Hierboven zie je wat iedereen er van gebrouwen heeft!

11 maart 2022

Wat een leuk thema deze maand: Spreekwoorden en gezegden!

Afgelopen woensdag hebben we tijdens onze bijeenkomst zitten raden welke spreekwoorden en gezegden verbeeld zijn. Als je op onderstaande foto klikt kun je mee raden.

9 februari 2022

Vanavond weer een echte fysieke bijeenkomst in ’t Stieltjen!

Naast de bespreking van de Foto van de Maand gaan we vandaag het resultaat van de opdracht “Westerflier” bekijken, waar we vorig jaar ruim een half jaar aan konden werken.

7 februari 2022

Een uitdagend thema deze maand: Minimalisme.

Heleen Huizinga wordt verkozen met onderstaande foto als winnaar van de Foto van de Maand.

5 januari 2022

De eerste foto van de maand is verkozen. Het thema: Je mooiste foto van 2021. Er waren 16 inzendingen en Erna ten Els kreeg de meeste punten.